Aktuality
  • Na súťaži Concurso internacional de música de cámara con guitarra (Medzinárodná súťaž komornej hudby s gitarou) v španielskom meste Elche zvíťazilo slovenské gitarové duo Darina Jókaiová & Dávid Hnat. Študentom bratislavského konzervatória a ich profesorke Radke Krajčovej gratulujeme! guitar-duo.net
  • Pozvánka na 1. ročník Medzinárodného gitarového festivalu a na Medzinárodnú súťaž detí a mládeže "L. Luthier Contest 2015"! Uskutoční sa v Bratislave v dňoch 13. - 16. novembra 2015. Uzávierka podania prihlášok sa pomaly blíži. Mimoriadne atraktívne ceny čakajú na gitarové talenty vo viacerých kategóriach. Všetky podrobnosti na www.bratislavaguitarcompetition.com/sk
  • Mili gitaristi, milí priatelia, srdečne Vás pozývame na 40. Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza. Môžete sa tešiť na špičkových interpretov a taktiež na špeciálneho hosťa festivalu - Lea Brouwera! Pasívna účasť na kurzoch a prednáškach za cenu iba 40€! (tlmočenie je zabezpečené). Prihlášku a podrobné informácie nájdete na: www.jkmertz.com
  • Základná umelecká škola Ľudovíta Rajtera v Bratislave organizuje gitarový seminár. Lektorka: Miriam Rodriguez Brüllová. viac informácií
  • Pozývame Vás na celoslovenskú gitarovú súťaž pre žiakov základných umeleckých škôl „CELOSLOVENSKÁ GITAROVÁ SÚŤAŽ BOJNICE 2015“ Všetky podrobné informácie o súťaži nájdete v nasledovnom odkaze: Pozvánka
  • Pozvánka na 5. ročník súťaže Ružomberská klasická gitara 2015. Všetky podrobné informácie nájdete v nasledovnom odkaze Pozvánka
  • 6. ROČNÍK GITAROVEJ SÚŤAŽE PRIEVIDZA 2014 - výsledky
  • Prešovské združenie klasickej gitary Vás pozýva na 5.ročník gitarového festivalu Prešovské dni klasickej gitary,ktorý sa koná 5.-6. februára 2015 v Prešove. pozvánka prihláška
  • Pozvánka na 31. Medzinárodný festival klasickej gitarovej hudby Cithara Aediculae2014 program
  • 22.10. 2014 sa uskutoční gitarový seminár s poľskou gitaristkou Tatianou Stachak pozvánka
  • 23.-25. apríla 2015 sa uskutoční 2. ročník medzinárodnej súťaže Fernanda Sora prihláška popozície
  • Vážení priatelia,
    blíži sa čas podania daňových priznaní, kedy aj Vy máte možnosť sa rozhodnúť, kam pošlete 2% z daní. Naše Združenie pre klasickú gitaru aj v poslednom období z vašich 2% z daní zorganizovalo semináre, prednášky, majstrovské kurzy, nakúpilo notový materiál pre žiakov zuš. Našim cieľom je aj naďalej podporovať všetky projekty napomáhajúce rozvoju a napredovaniu slovenského umeleckého školstva, preto sa na vás opäť obraciame so žiadosťou zaslania príspevku nášmu združeniu. Potrebné tlačivá sú v priečinku 2% z vašich daní. Pripravované akcie, podporené našim združením:
    * Súťaž študentov slovenských konzervatórií v hre na gitare
    * Vzdelávacie aktivity pre učiteľov ZUŠ konané na Festivale J.K. Mertza (prednášky, prezentácie, kurzy).
    Veríme, že Vás aktivity a zameranie nášho združenia oslovili a zostanete nám priaznivo naklonení aj v budúcnosti, za čo Vám vopred ďakujeme. Mgr.art. Martin Krajčo, ArtD., Mgr.art. Radka Krajčová, Mgr.art. Miloš Tomašovič, PhD., Mgr.art. Miloš Slobodník
  • V Košiciach sa 11.-13. februára 2014 uskutočnila Súťaž študentov slovenských konzervatórií. Predsedom poroty bol Vladislav Bláha docent hudobnej fakulty JAMU v Brne. výsledky
  • Gitarové kurzy pre učiteľov ZUŠ pozvánka
  • Študent Akadémie umení v Banskej Bystrici MATÚŠ MEDVEĎ z gitarovej triedy Adama Marca získal vo finále gitarovej súťaže v talianskom meste Sapri špeciálnu cenu - gitaru od majstra Domenia Spadu. Gratulujeme! fotky fotky
  • Základná umelecká škola Ladislava Stančeka pozýva na metodický deň, ktorý sa uskutoční 12.marca 2014 pozvánka prihláška
  • POZOR OPRAVA! Na predbežnej pozvánke na gitarovú súťaž L.Legnaniho v Štúrove na 15. mája bol uvedený nesprávny rok v 3. kategórii ,správne je 1999. Propozície
  • Pozvánka na súťaž v komornej hre HANDLOVSKÉ GITARY 2014 link link
  • HUDOBNÝ FESTIVAL IVANA BALLU 19. ročník Dolný Kubín 20. - 23. 5.2014 pozvánka
  • Pozvánka na IV. ročník Súťaže mladých gitaristov "Hommage to Luigi Legnani 2014" info
  • Pozvánka na gitarový festival foto
  • Základná umelecká škola Ľudovíta Fullu v spolupráci s mestom Ružomberok vyhlasuje štvrtý ročník žiackej súťaže v sólovej hre na klasickej gitare R U Ž O M B E R S K Á K L A S I C K Á G I T A R A 2 0 1 4 link: Pozvanka
  • Prešovské združenie klasickej gitary v spolupráci s PKO Prešov a Divadlom Jonáša Záborského v Prešove vás pozýva na IV. ročník medzinárodného gitarového festivalu Prešovské dni klasickej gitary, ktorý sa koná v dňoch 5-8. februára 2014 v Prešove. Pozvánka Prihláška
  • 20. novembra sa konal 5. ročník celoslovenskej GITAROVEJ SÚŤAŽE PRIEVIDZA 2013. Predsedom poroty bol Ján Labant, členmi Radka Krajčová a Dalibor Šlachta. Výsledky_a_fotky
  • 13. novembra sa v Bratislave konal 10.ročník celoslovenskej Prehliadky mladých gitaristov. Zúčastnilo sa jej 48 žiakov z 20 slovenských základných umeleckých škôl. Zloženie poroty: Martin Krajčo - predseda, Denisa Benčová, Lubica Zajacová Záborská. Výsledky_a_fotky
  • Mladý slovenský gitarista Karol Samuelčík k mnohým už získaným oceneniam pridal ďalšie, „Premio Lions Club Udine Host“ za najlepšiu interpretáciu skladby talianskeho autora, ktoré si umelec len pred niekoľkými dňami odniesol z talianskej Udine z 9. ročníka Medzinárodnej súťaže „Concorso internazionale Euroregione 2013“.
  • 6. júla sa v Kutnej Hore v Českej republike uskutočnil 17. ročník medzinárodnej súťaže pre mladých gitaristov. S úspechom sa jej zúčastnil študent Mgr.art. Miloša Slobodníka z bratislavského konzervatória Dávid Hnat, ktorý postúpil do druhého, finálového kola, kde získal výborné druhé miesto! Gratulujeme! Viac informácií tu
  • SÚŤAŽ 20. novembra sa v Prievidzi uskutoční 5. ročník gitarovej súťaže. Propozície a prihlášky nájdete tu
  • V dňoch 22.-24. mája 2013 sa uskutočnil v Dolnom Kubíne FESTIVAL IVANA BALU. Výsledky
Archív_ správ